Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Καμία δίωξη κατά του συναδέλφου Απόλλωνα Λιακόπουλου – Καμία ανοχή στην κρατική καταστολή και την αστυνομική αυθαιρεσία


Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνάδελφο διορθωτή Απόλλωνα Λιακόπουλο, εκλεγμένο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), ο οποίος δικάζεται την Τετάρτη 29 Ιουνίου, αντιμετωπίζοντας ανυπόστατες, κακόβουλες και κατασκευασμένες κατηγορίες.

Ο Απόλλωνας Λιακόπουλος συνελήφθη κατά την πανεργατική απεργιακή συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου, αφού κακοποιήθηκε βάναυσα και εντελώς απρόκλητα από τις μονάδες καταστολής της Αστυνομίας. Όπως πιστοποιεί πέρα από κάθε αμφιβολία το βίντεο που αποτυπώνει τη στιγμή της σύλληψής του, ο συνάδελφος στεκόταν κυριολεκτικά με σταυρωμένα χέρια απέναντι από διμοιρίες των ΜΑΤ και συζητούσε με διαδηλωτή, όταν τον προσπέρασε τρέχοντας ένα άτομο που μετέφερε πυροσβεστήρα και ψέκασε στιγμιαία προς την κατεύθυνση των αστυνομικών δυνάμεων. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ αμέσως κινήθηκαν εναντίον του ατόμου αυτού, ρίχνοντάς το κάτω και χτυπώντας το άγρια. Ο Απόλλωνας Λιακόπουλος επιχείρησε να διαμαρτυρηθεί ζητώντας τον λόγο από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα εκείνοι να του επιτεθούν βίαια και να τον συλλάβουν.

Το στιγμιότυπο της κακοποίησης και της σύλληψης του συναδέλφου αποτελεί μνημείο ντροπής για το ελληνικό κράτος, που σήμερα δρομολογεί χωρίς αναστολές την πιο ανηλεή επίθεση εναντίον των εργαζομένων αυτής της χώρας στη σύγχρονη ιστορία. Το γεγονός, επιπλέον, της παραπομπής του Απόλλωνα Λιακόπουλου σε δίκη αποτελεί σαφή ένδειξη της πολιτικής που ακολουθούν εδώ και καιρό οι αστυνομικές και διωκτικές αρχές της χώρας: απροκάλυπτη και αστήρικτη ποινικοποίηση κάθε διαμαρτυρίας, κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου, με στόχο τον παραδειγματισμό και την τρομοκράτηση όλων μας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πολιτική αυτή είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή του συναδέλφου Απόλλωνα Λιακόπουλου από όλες τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και την παύση κάθε δίωξης σε βάρος του. Στη δίκη του, την Τετάρτη 29 Ιουνίου, θα είμαστε όλοι εκεί, όλοι στο πλευρό του.

Στον πόλεμο που μας έχουν εξαπολύσει, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Το ΔΣ