Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Κάλεσμα της Ομάδας Εργασίας για τον Εκδοτικό Χώρο του ΣΜΕΔ

Brian O'Neill, Holland House/Library of Babel (2007)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, στις 17:30, θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου συνάντηση της Ανοιχτής Ομάδας Εργασίας για τον Εκδοτικό Χώρο. Όπως όλοι έχουμε ήδη αντιληφθεί, στην περίοδο που περνάμε τα «παλιά καλά» προβλήματα του χώρου μας, καθώς και μερικά καινούργια, εμφανίζονται με ολοένα μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα. Καθυστερήσεις ή και αρνήσεις πληρωμών, ακάλυπτες επιταγές, δραματική μείωση των αμοιβών, και πάει λέγοντας. Αλλά και στο θεσμικό μέτωπο, η κατάργηση του αφορολόγητου, η αύξηση των συντελεστών, η πλήρης υποβάθμιση των ασφαλιστικών παροχών και το δυσβάσταχτο ύψος των εισφορών έχουν κάνει την ανέκαθεν επισφαλή δυνατότητά μας να βιοποριζόμαστε από αυτό το επάγγελμα πιο αμφίβολη από ποτέ.

Ο ΣΜΕΔ πιστεύει ότι, προκειμένου να μπορέσουμε να αντιδράσουμε με στοιχειώδη αποτελεσματικότητα, είναι απαραίτητο να οργανώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη δράση μας. Η ομάδα εργασίας για τον εκδοτικό χώρο έχει στόχο να καταγράψει τα προβλήματα του χώρου, να εξετάσει τρόπους αντίδρασης και αντιμετώπισής τους, και πιθανώς να επινοήσει νέα ζητήματα, νέες μεθόδους αντιμετώπισης, νέους συλλογικούς τρόπους να εργαζόμαστε ως μεταφραστές και επιμελητές-διορθωτές στον χώρο των εκδόσεων.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετάσχουν στην ανοιχτή Ομάδα Εργασίας για τον Εκδοτικό Χώρο,

την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012,
στις 5:30 μ.μ.,
στα γραφεία του Συλλόγου
(Μαυρικίου 8 & Μαυρομιχάλη, Νεάπολη Εξαρχείων)