Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον "ελληνικό τελικό" της Eurovision (Τρίτη 11/3, 7:30 μ.μ.)


Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών στηρίζει και συμμετέχει και φέτος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλούν οι απλήρωτοι απολυμένοι εργαζόμενοι από τα καταστήματα Metropolis έξω από τον «ελληνικό τελικό» της Eurovision (στο Acro Music Hall, Ιερά Οδός 11-13), την Τρίτη 11 Μαρτίου, στις 7:30 μ.μ.

Η ιστορία είναι γνωστή και επαναλαμβανόμενη: ο Ανδρέας Κουρής, ιδιοκτήτης των καταστημάτων Metropolis και διοργανωτής τόσο της φετινής όσο και της περσινής φιέστας της «ελληνικής» Eurovision (άλλη μία από τις πολλές ευγενικές χορηγίες του ελληνικού δημοσίου προς το πρόσωπό του), όχι μόνο εξακολουθεί να μην καταβάλλει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις στους πρώην εργαζόμενούς του, αλλά πλέον έχει το θράσος να τους μηνύει κιόλας επειδή... τον συκοφαντούν.

Εδώ και πάνω από δύο χρόνια, οι απλήρωτοι απολυμένοι εργαζόμενοι των καταστημάτων Metropolis δίνουν έναν υποδειγματικό εργατικό αγώνα όχι μόνο για όσα δικαιούνται οι ίδιοι, αλλά και για όσα δικαιούμαστε όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι, απέναντι στη λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας εργοδότες και πολιτικοί ιθύνοντες με όλο το θεσμικό και εξωθεσμικό οπλοστάσιο που διαθέτουν. Δικό μας όπλο, τώρα και πάντα: η αλληλεγγύη, μέχρι την τελική δικαίωση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 
έξω από τον «ελληνικό τελικό» της Eurovision  
στο Acro Music Hall (Ιερά Οδός 11-13)
ΤΡΙΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ, 7:30 μ.μ.