Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ενημέρωση για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες και μετανάστες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες Κυριακή 27/9 η πρώτη μας διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε πρόσφυγες και μετανάστες. Τα είδη που συγκεντρώθηκαν μέσα σε μόλις μία εβδομάδα μετά το κάλεσμα του Συλλόγου ξεπέρασαν κάθε προσδοκία: δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όσες και όσους συνεισέφεραν τόσο γενναιόδωρα, αν και γνωρίζουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι ευχαριστίες περισσεύουν για όσους σπεύδουν να ανταποκριθούν.

Μετά τη χτεσινή διανομή, αποκτήσαμε επιπλέον σαφέστερη εικόνα για τα είδη που χρειάζονται περισσότερο αυτή τη στιγμή (βλ. τον επικαιροποιημένο κατάλογο στη συνέχεια). Τίποτα, βέβαια, δεν πάει χαμένο, ιδίως εν όψει του χειμώνα που έρχεται. Υπενθυμίζουμε απλώς ότι η συγκέντρωση υλικού συνεχίζεται κανονικά, τις ακόλουθες μέρες και ώρες:

Τρίτη, 9:30-10:30 μ.μ.
Τετάρτη, 7:30-9:30 μ.μ.
Πέμπτη, 7:30-8:30 μ.μ.
Εκτάκτως, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, 5:30-8:30 μ.μ. (πριν και κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου).


ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  • Έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα μακράς διάρκειας για ενήλικες, παιδιά και βρέφη: φρυγανιές, μπισκότα, νερό, χυμοί, κρέμες κλπ.
  • Είδη προσωπικής υγιεινής: χαρτί υγείας, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κλπ.
  • Υγειονομικό υλικό: γάζες, επίδεσμοι, φυσιολογικοί οροί, αντιϊσταμινικές αλοιφές, αντισηπτικά, άνυδρα σαπούνια
  • Βρεφικά και παιδικά είδη: πάνες, καλλυντικά, αλλά και παιχνίδια, καρεκλάκια, ακόμα και καροτσάκια!
  • Ειδικός ρουχισμός και εξοπλισμός: υπνόσακοι, αδιάβροχα, αθλητικά παπούτσια

* Σημαντική λεπτομέρεια: πολύ χρήσιμη είναι η εκ των προτέρων διαλογή και ταξινόμηση των ειδών, π.χ. τα τρόφιμα και τα άλλα είδη ξεχωριστά, τα ρούχα χωρισμένα ανά φύλο (για ενήλικες) ή/και ανά ηλικία (για παιδιά και βρέφη), κ.ο.κ.