Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Ημερολόγιο 2019


Κυκλοφόρησε το Ημερολόγιο του ΣΜΕΔ για το 2019

 

Αυτή τη χρονιά ο ΣΜΕΔ αφιερώνει το ημερολόγιό του στον Χέρμαν Μέλβιλ και στην καίρια κριτική του ματιά πάνω στην κοινωνική πραγματικότητα. Το διήγημα Ο Παράδεισος των εργένηδων και τα Τάρταρα των παρθένων, που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1855, στηρίζεται στην αντίστιξη· ο συγγραφέας ενώνει δυο εικόνες μακρινές μεταξύ τους σε όλα τα επίπεδα: κοινωνικό, χωροταξικό, πολιτισμικό, εκείνο του φύλου, αλλά και της ατμόσφαιρας. Οι εργένηδες δικηγόροι και οι παρθένες εργάτριες είναι δυο κόσμοι που δε θα συναντηθούν ποτέ, παρά μόνο μέσω αφενός της χρήσης από τους πρώτους των προϊόντων που παράγουν οι δεύτερες κι αφετέρου της εμπειρίας του αφηγητή που, συνειρμικά, τους συνδέει. 

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα γραφεία του Συλλόγου, από αυτοοργανωμένους χώρους και γραφεία σωματείων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας (ΝαυτίλοςΕναλλακτικό ΒιβλιοπωλείοΕκδόσεις των Συναδέλφων, Αλφειός), στην Καλλιθέα (Αργία, Δαβάκη 42),  στη Θεσσαλονίκη (Κεντρί, Ακυβέρνητες Πολιτείες, Belleville sin patron, Μικρόπολις), στο Ναύπλιο (Αποσπερίτης), στην Κέρκυρα (Πλους).

Αν δεν βρίσκετε το Ημερολόγιο του ΣΜΕΔ στην περιοχή σας ή αν ενδιαφέρεστε να συμβάλετε στη διανομή του φιλοξενώντας το στον χώρο της συλλογικότητάς σας ή του σωματείου σας, επικοινωνήστε μαζί μας: τηλ. 6988 679769 | e-mail syl.smed@gmail.com | Facebook