Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Αλληλεγγύη στους απολυμένους της BEAT!





Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών και Διορθωτών εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της BEAT, που στις 9 Απριλίου πραγματοποίησαν προειδοποιητική στάση εργασίας ενάντια σε απολύσεις και βλαπτικές μεταβολές συμβάσεων.

Η BEAT -που στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν καυχιόταν ότι αποτελεί «εργασιακό παράδεισο»- τις τελευταίες τρεις εβδομάδες προχώρησε σε τουλάχιστον 15 απολύσεις και για τους υπόλοιπους περίπου 330 εργαζομένους της στην Ελλάδα προσπαθεί να επιβάλει μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία, ενώ δε φαίνεται να αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιο για γραφεία σε κτίριο 42.000 τ.μΗ επιχείρηση ανακοίνωσε ότι περίπου οι μισοί συνάδελφοι θα μπουν σε καθεστώς εκ περιτροπής, μειώνοντας έτσι κατά 50% περίπου τον μισθό τους και οι άλλοι μισοί κλήθηκαν να υπογράψουν, υπό «διορία» λίγων ωρών, τροποποιητική σύμβαση με μειώσεις μισθών από 10% - 30%. Παράλληλα, αρνήθηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΣΕΤΗΠ, του κλαδικού σωματείου στο χώρο της πληροφορικής.



Οι συνάδελφοι βρήκαν τρόπο να οργανωθούν παρά το γεγονός ότι εργάζονται από το σπίτι, πραγματοποίησαν συνέλευση, συγκρότησαν σωματειακή επιτροπή και στις 9 Απριλίου πραγματοποίησαν τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 15.00 ως τις 18.00, καλυπτόμενοι από στάση εργασίας του ΣΕΤΗΠ. Με τη στάση εργασίας οι εργαζόμενοι της BEAT απαιτούν:

  1. Ανάκληση όλων των απολύσεων που έγιναν εν μέσω πανδημίας
  2. Καμία νέα απόλυση
  3. Άρση κάθε διαχωρισμού μεταξύ των υπαλλήλων
  4. Καμία αρνητική αναπροσαρμογή μισθών και όρων εργασίας
  5. Άρση όλων των τροποποιητικών συμβάσεων και της εκ περιτροπής εργασίας

Από τη μεριά μας, ως Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της BEAT και στηρίζουμε ολόψυχα τον αγώνα τους, με τον οποίο στέλνουν μήνυμα ανυπακοής στην εργοδοσία και παραμένουν σε ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Οι διοικήσεις όλων των μεγάλων εταιρειών αξιοποιούν το αντεργατικό οπλοστάσιο που νομοθέτησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους. Να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς οι εργαζόμενοι κάθε μέσο που έχουμε για να νικήσουμε!

  • Απαιτούμε από τη διοίκηση της BEAT να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Δεν θα φορτωθούν οι εργαζόμενοι τα βάρη της πανδημίας στις πλάτες τους!
  • Καλούμε τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες στην BEAT να μείνουν ενωμένοι και να αντισταθούν με κάθε μέσο στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Θα είμαστε δίπλα τους σε αυτή την προσπάθεια.
  • Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της BEAT.