Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ενημέρωση από Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση στην Έκθεση Βιβλίου και κάλεσμα σε συνάντηση

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου, συνάδελφοι-μέλη του ΣΜΕΔ από τη Θεσσαλονίκη, σε συνεννόηση με το ΔΣ, πραγματοποίησαν ενημερωτική παρέμβαση στην τοπική Έκθεση Βιβλίου, ακολουθώντας το παράδειγμα της παρέμβασης του Συλλόγου στο Ζάππειο: με τραπεζάκι όπου υπήρχαν τα κείμενά μας και με μοιράσματα στα περίπτερα των διαφόρων εκδοτών.

Στην παρέμβαση συμμετείχαν 6 άτομα συνολικά. Έντονο ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου, όπως και των συναδέλφων εκτός ΣΜΕΔ που προσέγγισαν το τραπεζάκι μας κι εκδήλωσαν την προθυμία τους να συμμετάσχουν ενεργά στη δράση του Συλλόγου.
Ανάμεικτη από την άλλη ήταν η στάση των εκδοτών, από φιλική μέχρι σαφώς εχθρική. Το αποκορύφωμα, κάποιος εκδότης που χαρακτήρισε τους συναδέλφους "τεμπέληδες" (!) και ..."τρομοκράτες" (!!), σκίζοντας το κείμενο που του δόθηκε.

Μετά από αυτή την επιτυχημένη πρώτη παρέμβαση, η πρωτοβουλία των μελών του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη καλεί όλους τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητες του ΣΜΕΔ σε μια πρώτη διερευνητική συνάντηση, την Παρασκευή 11 Ιουνίου, στις 8 το απόγευμα, στο Στέκι Μεταναστών (Ερμού και Βενιζέλου γωνία). Η ημερήσια διάταξη της συνάντησης είναι ανοιχτή και ο στόχος της είναι να γίνει μια διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα του κλάδου στη Θεσσαλονίκη και να ξεκινήσει μια πρώτη τοπική καταγραφή του (εκδοτικοί οίκοι, μεταφραστικά γραφεία, κλπ.). Το σχετικό κάλεσμα έχει αναρτηθεί και στο Φόρουμ του ΣΜΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: