Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Συνέλευση 26ης Ιουνίου - Νέα συνέλευση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Καλό φθινόπωρο σε όλες και όλους! Επιστρέψαμε δριμύτεροι στις επάλξεις, συνεχίζοντας τη δράση μας ως συλλογικότητα εν αναμονή της επίσημης ίδρυσης του Συλλόγου Μεταφραστών - Επιμελητών - Διορθωτών.

Στην τελευταία μας συνέλευση πριν από το καλοκαίρι, ήρθαμε για πρώτη φορά σε επαφή με δεκάδες νέους συναδέλφους με τους οποίους γνωριστήκαμε και ελπίζουμε να δουλέψουμε μαζί πιο ενεργά εν όψει της δύσκολης νέας χρονιάς που έρχεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου στις 26 Ιουνίου οι νέοι συνάδελφοι ήταν περισσότεροι από τα παλιότερα μέλη της Πρωτοβουλίας, πράγμα που μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον του εγχειρήματος. Λόγω αυτής της αυξημένης προσέλευσης νέων συναδέλφων, η συνέλευση εξελίχθηκε μάλλον ως συνάντηση γνωριμίας, και η συζήτηση πρακτικών θεμάτων και η ανάληψη δράσεων παραπέμφθηκαν για τον Σεπτέμβριο. Λίγες μέρες μετά, ωστόσο, έφθασε η είδηση: το καταστατικό του υπό ίδρυση συλλόγου μας πρόκειται να περάσει από το πρωτοδικείο στις 16 Νοεμβρίου, μια εξέλιξη που δεν μπορεί παρά να μας κινητοποιεί.

Σχεδιάζουμε λοιπόν την πρώτη συνέλευσή μας για τη νέα χρονιά μέσα στον Σεπτέμβριο, προς τα τέλη του μήνα (πιθανότατα, το τελευταίο σαββατοκύριακο). Οι σχετικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα, ήδη όμως καλούμε όλους τους συναδέλφους, όχι μόνο να παρευρεθούν, αλλά και να συμβάλουν με τις δικές τους δυνάμεις, και όπως κρίνουν προτιμότερο, στην προετοιμασία της συνέλευσης - συγκεντρώνοντας στοιχεία για τις τελευταίες εξελίξεις στον εργασιακό μας χώρο, προτείνοντας ιδέες για δράσεις και παρεμβάσεις, ενισχύοντας με δυο λόγια τους δεσμούς μεταξύ μας και την οργανωτική συνοχή της προσπάθειάς μας.

Θα τα πούμε από κοντά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: