Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Πρακτικά Συνέλευσης 17ης Ιανουαρίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ – ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗΣ 17ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010


Τόπος: Κέντρο Ισπανικής, Πορτογαλικής και Καταλανικής γλώσσας ABANICO, Κολοκοτρώνη 12, 1ος όροφος, Αθήνα
Διάρκεια συνέλευσης: 2,5 ώρες περίπου
Παρόντα μέλη: 25


Η συνέλευση ξεκίνησε με μια ενημέρωση από τρεις συναδέλφους μεταφραστές, εξωτερικούς συνεργάτες της εταιρείας Αρχέτυπον που έκλεισε πρόσφατα αφήνοντας μεγάλες οφειλές για δεδουλευμένα στους εξωτερικούς συνεργάτες της. Οι συνάδελφοι μας ενημέρωσαν για το ύψος των οφειλών και για τις κινήσεις στις οποίες προβαίνουν. Κατόπιν επιθυμίας τους, οι σχετικές λεπτομέρειες δεν ανακοινώνονται προς το παρόν, εν αναμονή των επόμενων αποφάσεών τους. Συμφωνήσαμε να παραμείνουμε σε στενή επαφή μαζί τους ώστε να έχουμε πλήρη ενημέρωση για τη δράση τους, την οποία θα δρομολογήσουν μετά από συνάντηση που θα έχουν μέσα στην εβδομάδα. Συστήθηκε μια δική μας ανοιχτή ομάδα (αποτελείται από 4-5 άτομα προς το παρόν) που θα αναλάβει να συντάξει ένα δελτίο τύπου για την υπόθεση της εταιρείας Αρχέτυπον, μετά από συνεννόηση με τους συναδέλφους από την εταιρεία.

Στη συνέχεια, συνάδελφος ενημέρωσε ότι το καταστατικό μας έχει ήδη εγκριθεί από το Πρωτοδικείο, γεγονός που επισπεύδει τις κινήσεις μας για την επίσημη συγκρότησή μας ως Συλλόγου Μεταφραστών – Επιμελητών – Διορθωτών. Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής που ήταν παρόντα στη συνέλευση ανέλαβαν να έλθουν σε άμεση συνεννόηση με τους υπόλοιπους συναδέλφους της Διοικούσας Επιτροπής και με τον δικηγόρο μας για να προβούν στις αναγκαίες διαδικαστικές ενέργειες. Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε ξανά την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στον ίδιο χώρο προκειμένου να ενημερωθούμε για όλες τις ενέργειες της Διοικούσας Επιτροπής εντός της εβδομάδας και να δρομολογήσουμε τις υπόλοιπες κινήσεις μας.

Ένα επείγον ζήτημα εν όψει της σύστασης του σωματείου μας είναι η εύρεση έδρας. Με τα σημερινά δεδομένα, η προοπτική συστέγασής μας με άλλες συλλογικότητες έχει απομακρυνθεί. Συνάδελφος ενημέρωσε για πιθανούς χώρους προς ενοικίαση, και ανέλαβε, μαζί με ακόμα μία συνάδελφο, να διερευνήσει τη διαθεσιμότητα των δύο χώρων που συγκέντρωσαν τις περισσότερες προτιμήσεις. Περισσότερες λεπτομέρειες και γι’ αυτό στη συνάντηση της Κυριακής 24 Ιανουαρίου.

Ένα ακόμα θέμα από την ημερήσια διάταξη που συζητήθηκε ήταν οι τρόποι δημοσιοποίησης θέσεων και αιτημάτων μας εν όψει της ψήφισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, με ιδιαίτερη αναφορά στην κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών. Συστήθηκε μια ανοιχτή ομάδα (αποτελείται από 2-3 άτομα προς το παρόν) για την επεξεργασία ενός προσχεδίου με τις θέσεις και τα αιτήματά μας, ώστε να μπορέσουμε να το υποβάλουμε στους αρμόδιους φορείς και να το δημοσιοποιήσουμε ως δελτίο τύπου στα ΜΜΕ στις αρχές του επόμενου μήνα, για να προλάβουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Δεν έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις ιδέες που έχει επεξεργαστεί η ομάδα προώθησης του σωματείου μας. Λόγω των εξελίξεων που επιφέρει η έγκριση του καταστατικού μας, κρίθηκε προτιμότερο να συζητηθούν οι ιδέες αυτές στο προσεχές μέλλον, όταν θα έχουν λυθεί τα υπόλοιπα, πιο επείγοντα διαδικαστικά ζητήματα. Το ίδιο συμφωνήθηκε και για το ερωτηματολόγιο καταγραφής του επαγγελματικού μας χώρου, το οποίο προϋποθέτει τον συντονισμό των τριών ομάδων εργασίας που έχουν αναλάβει από κοινού την επεξεργασία και τη διαμόρφωσή του.

Επόμενη συνάντηση:
Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010, στο ABANICO στις 6:00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: