Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Διαμαρτυρία στον ΔΟΛ, Τρίτη 21/12, 12 μ.μ.

Φωτογραφία από συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των "Ελληνικών Γραμμάτων
έξω από το κτίριο του ΔΟΛ τον Σεπτέμβριο. 
3 μήνες μετά, ακόμα εκεί... 

Όπως έχει επανειλημμένως επισημάνει ο Σύλλογός μας, η υπόθεση των Ελληνικών Γραμμάτων παραμένει ανοιχτή, καθώς οι «εξωτερικοί συνεργάτες» του εκδοτικού οίκου, μεταφραστές-επιμελητές-διορθωτές, εξακολουθούν να μένουν απλήρωτοι από τον ΔΟΛ. Οι εκκαθαριστές και οι τέως διευθυντές της εταιρείας αρνούνται να παράσχουν οποιαδήποτε διαβεβαίωση στους συναδέλφους για την εξόφλησή τους, παρά τις συνεχείς κρούσεις, τα τηλεφωνήματα, τις επισκέψεις, τις επιστολές, τα κείμενα και τα εξώδικά μας.


Μέσα στη θύελλα των απολύσεων στα ΜΜΕ, στην οποία πρωτοστατεί ο ΔΟΛ, μερικοί απλήρωτοι «εξωτερικοί» φαντάζουν ίσως λεπτομέρεια. Πιστεύουμε όμως ακράδαντα ότι σήμερα οι διαχωρισμοί μεταξύ μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών (freelancers ή εργαζόμενων με «μπλοκάκι»), όπως και οι κλαδικοί διαχωρισμοί (μεταξύ δημοσιογράφων και διοικητικών ή συντακτών και άλλων ειδικοτήτων), ιδιαίτερα σε έναν αχανή και άκρως «διαπλεκόμενο» χώρο όπως αυτός του Τύπου, των εκδόσεων και των ΜΜΕ, είναι πιο επίπλαστοι παρά ποτέ.

Για τους λόγους αυτούς, διοργανώνουμε διαμαρτυρία στα γραφεία του ΔΟΛ (Μιχαλακοπούλου 80), την Τρίτη 21/12, στις 12 μ.μ. Η παρουσία εκεί όσων το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων είναι απαραίτητη. Γι' ακόμα μια φορά, ας τους δείξουμε ότι η αλληλεγγύη είναι και θα είναι το όπλο μας.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: