Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Καταγγελία του ΣΜΕΔ για την προσαγωγή μέλους του ΔΣ του Συλλόγου στις 23/2

Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών καταγγέλλει την παράνομη προσαγωγή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του λίγο πριν ξεκινήσει η απεργιακή πορεία της 23ης Φεβρουαρίου.

Το πρωινό της 23ης Φεβρουαρίου αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας σταμάτησαν τον συνάδελφο στην οδό Μπουμπουλίνας, καθώς κατευθυνόταν προς το χώρο προσυγκέντρωσης των μελών του Συλλόγου (Στουρνάρη & Πατησίων). Υποθέτουμε ότι αυτό που τράβηξε το ενδιαφέρον τους ήταν το σακίδιο που φορούσε, το οποίο θεώρησαν ύποπτο. Παρόλο που είχε μαζί την ταυτότητά του, την οποία επέδειξε στους αστυνομικούς, καθώς και τα επίσημα έγγραφα που αποδείκνυαν τη συνδικαλιστική του ιδιότητα, και παρότι στα πράγματά του δεν υπήρχε κάτι επιλήψιμο, ο συνάδελφος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, απ’ όπου αφέθηκε ελεύθερος 2 ώρες αργότερα, μετά από κινητοποίηση του ΔΣ του Συλλόγου.

Έχει γίνει πια ρουτίνα πριν από κάθε διαδήλωση να γίνονται προληπτικές προσαγωγές. Η παράνομη αυτή πρακτική της αστυνομίας έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους πολίτες, να αποθαρρύνει τη συμμετοχή τους σε συλλογικές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες, αλλά και να υπενθυμίζει διαρκώς πόσο εύκολο είναι τα «όργανα της τάξης» να τυλίξουν κάποιον σε μια κόλλα χαρτί, αν το επιθυμούν. Κι αν θύματα αυτής της τακτικής πέφτουν άνθρωποι με δημόσια πολιτική δράση και συνδικαλιστική ιδιότητα, μπορούμε να φανταστούμε τι συμβαίνει με όσους δεν ανήκουν σε κάποια θεσμοθετημένη συλλογικότητα ή ανήκουν σε πολιτικούς χώρους που στοχοποιούνται.

Ο ΣΜΕΔ καταγγέλλει τις προληπτικές συλλήψεις καθώς και κάθε προσπάθεια καταστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων. Όπλο μας απέναντί τους και απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από εργοδότες και κυβέρνηση είναι η μαζική συμμετοχή και η μεταξύ μας αλληλεγγύη. 

Το ΔΣ

Διαβάστε επίσης: