Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Γενική απεργία ενάντια στο λουκέτο στην ΕΡΤ


Με μια πραξικοπηματική απόφαση –γνωστή και ως πράξη νομοθετικού περιεχομένου– η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αφού χρησιμοποίησαν την ΕΡΤ σαν τσιφλίκι τους, αφού προσπάθησαν επανειλημμένα να τη μετατρέψουν σε εργαλείο του προπαγανδιστικού τους μηχανισμού, αφού έκοψαν και έραψαν ανεπιθύμητα προγράμματα και πρόσωπα, οι κυβερνητικοί υπηρέτες των ιδιωτικών καναλαρχών αποφάσισαν να της βάλουν οριστικό λουκέτο. Η πρόφαση της δήθεν δημιουργίας ενός δήθεν σύγχρονου ραδιοτηλεοπτικού φορέα δεν πρέπει να ξεγελά κανέναν. Η απαξίωση κάθε δημόσιου αγαθού και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας περνάει μέσα και από την ολοκληρωτική παράδοση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στις ορέξεις των μεγαλοκαρχαριών. Και, βέβαια, η ΕΡΤ φαντάζει σαν το ιδανικό εργαστήριο για να ξεκινήσει εκεί το «πείραμα» της απόλυσης χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας.

Δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για μεμψιμοιρίες και μοιρολατρίες. Η επιτυχία ή μη της τακτικής του κοινωνικού αυτοματισμού από την πλευρά των αρχόντων εξαρτάται αποκλειστικά από την αντίδραση των αρχομένων.

Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών:
  • Καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ.
  • Εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, και βεβαίως στους συναδέλφους μεταφραστές και υποτιτλιστές που εργάζονται εκεί.
  • Χαιρετίζει την απόφαση των εργαζομένων στην δημόσια ραδιοτηλεόραση για κατάληψη του ραδιομεγάρου και συνέχιση εκπομπής του προγράμματος της ΕΡΤ.
  • Καλεί τα μέλη του και γενικότερα όλους τους μεταφραστές, επιμελητές, διορθωτές, διερμηνείς και υποτιτλιστές να περιφρουρήσουν με την παρουσία τους την κατάληψη του ραδιομεγάρου και την απρόσκοπτη μετάδοση του απεργιακού δελτίου.
  • Καλεί τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στο απεργιακό συλλαλητήριο της Πέμπτης 13 Ιουνίου, στις 11 π.μ., στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που προκηρύχθηκε ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ.