Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

[5/10/2015] Νέα ενημέρωση για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες και μετανάστες

Μετά και τη δεύτερη επιτυχημένη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης που πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, νιώθουμε για μία ακόμα φορά την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους πολλούς και τις πολλές που ανταποκρίθηκαν και συνεχίζουν να ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας.

Τα είδη που συγκεντρώσαμε τη δεύτερη εβδομάδα του καλέσματος ξεπέρασαν ακόμα και τον όγκο της πρώτης εβδομάδας, ενώ μέσα σε μόλις μία ημέρα (χτες Κυριακή 4/10) τα γραφεία του Συλλόγου γέμισαν ξανά! Μάλιστα, οι ποσότητες των ρούχων που έχουν συγκεντρωθεί ξεπερνούν πλέον όχι μόνο τις αποθηκευτικές μας δυνατότητες, αλλά και τις ίδιες τις τρέχουσες ανάγκες των χώρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Έτσι, αυτή την τρίτη και τελευταία εβδομάδα του καλέσματός μας (τις γνωστές μέρες και ώρες: Τρίτη, 9:30-10:30 μ.μ. | Τετάρτη, 7:30-9:30 μ.μ. | Πέμπτη, 7:30-8:30 μ.μ.), συγκεντρώνουμε μόνο τα εξής είδη:

  • Έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα μακράς διάρκειας για ενήλικες, παιδιά και βρέφη: φρυγανιές, μπισκότα, νερό, χυμοί, κρέμες κλπ.
  • Είδη προσωπικής υγιεινής: χαρτί υγείας, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κλπ.
  • Υγειονομικό υλικό: γάζες, επίδεσμοι, φυσιολογικοί οροί, αντιϊσταμινικές αλοιφές, αντισηπτικά, άνυδρα σαπούνια
  • Βρεφικά και παιδικά είδη: πάνες, μωρομάντηλα, καλλυντικά, παιχνίδια

Ο ΣΜΕΔ θα επαναλάβει το κάλεσμά του το επόμενο διάστημα, ανάλογα και με τις ανάγκες που είναι βέβαιο ότι θα παρουσιαστούν. Στο μεταξύ, όσοι και όσες έχουν συγκεντρώσει ήδη ρούχα και παρεμφερή είδη, μπορούν να έρχονται απευθείας σε επικοινωνία με τους χώρους φιλοξενίας, ώστε να ενημερώνονται για τις ανάγκες και να διανέμουν προσωπικά τα είδη που έχουν συγκεντρώσει. Η διαδικασία της διανομής είναι παντού πολύ απλή, οι δε τρόποι επικοινωνίας και πρόσβασης στους χώρους φιλοξενίας εύκολη (αρκεί μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο).

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!