Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Έκτακτη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση (Κυριακή 26/2, 7 μ.μ.)

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2020, στις 7 μ.μ., συγκαλείται έκτακτη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του ΣΜΕΔ στην οποία θα εκλεγεί και η Εφορευτική Επιτροπή που θα αναλάβει τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Αν στις 26 Φεβρουαρίου δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία του 1/2 των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών, η έκτακτη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί (με μειωμένη απαρτία του 1/4 των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών) την Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 7 μ.μ.

Υποψηφιότητα για την Εφορευτική Επιτροπή μπορούν να υποβάλουν όλα τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου που έχουν εγγραφεί μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου 2023. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων και η σύνταξη των ψηφοδελτίων για την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής θα γίνουν την ημέρα της έκτακτης εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης, στα γραφεία του Συλλόγου. Για την ανάδειξη της Εφορευτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί μυστική ψηφοφορία κατά τη διάρκεια της έκτακτης εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης.

Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής στη συνέλευση με τηλεδιάσκεψη. Επικοινωνείτε μαζί μας νωρίτερα για τις λεπτομέρειες.

 Άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 

  • Απολογισμός πεπραγμένων του ΣΜΕΔ, 2020-2023
  • Συζήτηση σχεδιασμού-προγραμματισμού για το επόμενο διάστημα
  • Άλλα τρέχοντα θέματα

 Το ΔΣ

 

Υ.Γ.: Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα υπάρχουν δραστήρια μέλη του Συλλόγου που έχουν επωμιστεί κατ’ αποκλειστικότητα το βάρος της λειτουργίας του, είναι καιρός για όλες και όλους να διερευνήσουν τη δυνατότητα πιο ενεργής συμμετοχής στα του ΣΜΕΔ. Κρίνουμε πως είναι σημαντικό να συνεχίσει να υπάρχει σωματείο για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κλάδου, καθώς και για πιο ουσιαστική παροχή βοήθειας προς νέους και παλιούς συναδέλφους. Πέρα από την οικονομική συνεισφορά, ωστόσο, είναι απαραίτητη η συστράτευση και η ανάληψη αρμοδιοτήτων και από συναδέλφους που μέχρι τώρα δεν είχαν σκεφτεί να εμπλακούν ενεργά. Θέτουμε στα υπόψη ότι η κόπωση έχει ήδη αρχίσει να καταβάλλει πολλά ως τώρα δραστήρια μέλη και πως, εφόσον δεν υπάρξει ανανέωση με την προσθήκη νέου κόσμου, αλλά και με την πιο ενεργή εμπλοκή παλιότερων μελών, ο Σύλλογος θα βρεθεί γρήγορα μπροστά στο ενδεχόμενο της παύσης της ουσιαστικής —και τελικά και τυπικής— λειτουργίας του.