Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Εγγραφές Μελών ΣΜΕΔ - Νέο Χρονοδιάγραμμα

Μιας και οι πρώτες εκλογές του ΣΜΕΔ αναβλήθηκαν για τις 9 Μαΐου,
οι εγγραφές νέων μελών συνεχίζονται.

Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν με δύο τρόπους:
α. Στα γραφεία του συλλόγου, Μαυρικίου 8 και Μαυρομιχάλη, στη Νεάπολη Εξαρχείων, κάθε Πέμπτη 6–8 το απόγευμα.

β. Ταχυδρομικώς, στη διεύθυνση: ΤΘ 21028, 11410, Αθήνα.
Θυμίζουμε ότι στις εκλογές του Μαΐου θα μπορούν να ψηφίσουν μόνον όσοι έχουν εγγραφεί στο σύλλογο μέχρι τις 7 Απριλίου, γιατί ο νόμος ορίζει πως για να αρχίσει να ισχύει η ιδιότητα του μέλους με πλήρη δικαιώματα πρέπει να έχει παρέλθει ένας μήνας από την εγγραφή του νέου μέλους.

Όποιος θέλει να γραφτεί στο σύλλογο υποβάλλει:
1. μια γραπτή αίτηση εγγραφής, στην οποία δηλώνει ότι αποδέχεται τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων (το καταστατικό και η αίτηση εγγραφής είναι αναρτημένα στο blog του συλλόγου· μπορούν να αποσταλούν και ταχυδρομικώς σε όποιον το επιθυμεί· θα είναι διαθέσιμα κατά τις ώρες των εγγραφών)

2. μια φωτοτυπία αποδεικτικού της ιδιότητάς του, όπως ορίζει το καταστατικό (όπως βιβλιάριο ασφαλίσεως όπου αναγράφεται η ιδιότητα, δελτίο παροχής υπηρεσιών, απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης, συμφωνητικό, ταυτότητα εντύπου ή κολοφώνας βιβλίου, εκτύπωση σελίδας της biblionet όπου φαίνεται η ιδιότητα κ.ο.κ.).
Διευκρινίζεται ότι κάποιος μπορεί να προσκομίσει και αίτηση εγγραφής άλλου, εφόσον βέβαια στην αίτηση υπάρχει η πρωτότυπη υπογραφή του αιτούντος.

Αφού εξεταστούν οι αιτήσεις, οι αιτούντες θα ειδοποιηθούν για την εγγραφή τους.

Το δικαίωμα εγγραφής, το οποίο καταβάλλεται άπαξ, μαζί με την ετήσια εισφορά για το 2010, ανέρχεται στα 40 ευρώ. Για να πληρώσει κάποιος το ποσόν αυτό πρέπει να έχει γίνει δεκτός ως μέλος του συλλόγου, δηλαδή δεν μπορούμε να εισπράξουμε το ποσόν από τα νέα μέλη την ημέρα που καταθέτουν και την αίτηση εγγραφής. Η καταβολή μπορεί να γίνει αφότου ειδοποιηθούν για την εγγραφή τους τις ημέρες και ώρες που λειτουργούν τα γραφεία ή το αργότερο την ημέρα των εκλογών, γιατί δικαίωμα ψήφου έχουν τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη.

1 σχόλιο:

naxos είπε...

Καλημέρα. Μπορείτε να μου πείτε σε ποια συλλογική σύμβαση βρίσκεται το επάγγελμα του μεταφραστή - διερμηνέα?
Ευχαριστώ.