Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Άμεση απελευθέρωση του απεργού πείνας Κώστα Σακκά

Ενημέρωση 11/7: Ελεύθερος με επαχθείς περιοριστικούς όρους ο Κώστας Σακκάς

Οι τσιριχτές φωνές αυτών που διατάζουν
είναι γεμάτες τρόμο σαν τα σκουξίματα
των γουρουνιών που περιμένουν του χασάπη το μαχαίρι, και οι
χοντροί τους πισινοί
στάζουν ιδρώτα φόβου πάνω στις πολυθρόνες του γραφείου τους.
Αφιονισμένοι από τον τρόμο
χιμάνε μες στα σπίτια και ψαχουλεύουν μέσα στους απόπατους
κι ο φόβος είναι κείνος
που τους κάνει βιβλιοθήκες ολόκληρες να καίνε. Έτσι
ο τρόμος κυβερνάει όχι μόνο τους κυβερνημένους αλλά και
τους κυβερνήτες.

Γιατί
τρέμουν τόσο πολύ την τίμια λέξη;

Μπ. Μπρεχτ

Ο αναρχικός Κώστας Σακκάς βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 4 Ιούνη, διεκδικώντας την άμεση απελευθέρωσή του, μετά από 2,5 και πλέον χρόνια εγκλεισμού χωρίς καταδίκη. Συλλαμβάνεται τον Δεκέμβρη του 2010, προφυλακίζεται για 18 μήνες, ενδιάμεσα φορτώνεται επιπλέον κατηγορίες −τις οποίες αρνείται− και η κράτησή του παρατείνεται «κατ’ εξαίρεση» για 12 ακόμα μήνες. Όταν συμπληρώνεται και αυτό το χρονικό διάστημα, το μέγιστο που προβλέπει ο νόμος, το δικαστικό συμβούλιο αρνείται πραξικοπηματικά να τον αποφυλακίσει. 

Αποκαλυπτική για το γεγονός ότι δεν πρόκειται για κάποια παρέκκλιση αλλά για επίσημη κρατική πολιτική είναι η ανακοίνωση του κόμματος της ΝΔ, που, για να υπερασπιστεί την απόφαση της τρίχρονης (!) προφυλάκισης, αναφέρει ότι ο Σακκάς «είναι κατηγορούμενος για αναρχία…», ομολογώντας κυνικά την εφαρμογή ιδιώνυμου στο πρόσωπό του, όπως και τον πολιτικό χαρακτήρα της δίωξης και της κράτησής του.  

Η υπόθεση του Κ. Σακκά, με την επιβολή ενός καθεστώτος εξαίρεσης και ειδικής μεταχείρισης, αποτελεί κραυγαλέα περίπτωση εκδικητικότητας και παραδειγματισμού από την πλευρά του κρατικού μηχανισμού απέναντι σε όσους αγωνίζονται, δεν είναι όμως μεμονωμένη. Είναι μέρος της επίθεσης που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι, με τη λεηλασία της εργατικής μας δύναμης, των δημόσιων αγαθών και των φυσικών πόρων της χώρας, καθώς και με την άγρια καταστολή κάθε αντίστασης σε αυτά τα σχέδια: Από τις απολύσεις, την ανεργία και τους εξευτελιστικούς μισθούς, την κήρυξη απεργιών ως παράνομων, την επιστράτευση απεργών και την απαγόρευση διαδηλώσεων μέχρι τα φασιστικά πογκρόμ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, τους πυροβολισμούς ενάντια σε ξένους εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, τη φίμωση μέσων αντιπληροφόρησης, ώστε να επικρατεί ο καθεστωτικός λόγος, τις εισβολές σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τη στρατιωτική κατοχή στα χωριά της Χαλκιδικής που αντιστέκονται στους σύγχρονους χρυσοθήρες. Ο αγώνας του Κ. Σακκά για ελευθερία, με όπλο την ίδια του τη ζωή και με το σώμα του ασπίδα ενάντια στα εγκληματικά σχέδια της εξουσίας, είναι κομμάτι του αγώνα μας.

Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών ενώνει τη φωνή του με όσους στέκονται αλληλέγγυοι στο πλευρό του Κ. Σακκά και παλεύουν για την άμεση απελευθέρωσή του. Μέχρι τη νίκη, μέχρι το τέλος.