Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Άμεση ανάκληση της απόλυσης συναδέλφου από το βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης» στο Χαλάνδρι [Συγκέντρωση: Παρασκευή 20/9, 6 μ.μ.]


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης» στο Χαλάνδρι, το απόγευμα της Παρασκευής 20 Σεπτέμβρη.
* Αρχική συγκέντρωση: 6 μ.μ., στο ΚΕΠ, στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ψήφισμα συμπαράστασης

προς τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής
Λόντου 6 & Μεσολογγίου (2ος όροφος), Αθήνα
τηλ. 210 3820537


ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Στις 19 Ιουλίου απολύθηκε από το βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης» μια εργαζόμενη. Απολύθηκε γιατί διεκδικούσε τα δικαιώματα της, γιατί απεργούσε, γιατί ήταν συνδικαλισμένη. Απολύθηκε γιατί ήταν «παλιά» και άρα είχε κόστος για την εταιρεία και έπρεπε να αντικατασταθεί με κάποιον «νέο» που κόστιζε πολύ λιγότερο.

Στην εποχή των μνημονίων και της βαρβαρότητας όλα αυτά φαντάζουν φυσιολογικά. Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος, το τσάκισμα των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων πάει χέρι-χέρι με τον εργοδοτικό αυταρχισμό και την επίθεση στην συνδικαλιστική δράση. Οι απολύσεις τώρα χτυπάνε και τον δημόσιο τομέα, ενώ η φτωχοποίηση απλώνεται σε όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας. Για την κοινωνία και τους εργαζόμενους όμως όλα αυτά είναι ένας εφιάλτης. Σε αυτόν τον εφιάλτη πρέπει εμείς οι εργαζόμενοι να βάλουμε τέλος. Να βρεθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο με αλληλεγγύη και να σταθούμε όρθιοι με αξιοπρέπεια.

Καλούμε την εργοδοσία του «Ευριπίδη» να ανακαλέσει τώρα την απόλυση της εργαζόμενης. Είμαστε στο πλευρό της απολυμένης και του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής στον αγώνα που δίνουν για να επιστρέψει στη δουλειά της. 

* Στείλτε μηνύματα διαμαρτυρίας στην εταιρία "Ευριπίδης" μέσω fax: 2106800647 και e-mail: contact@evripidis.gr