Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Νίκη στον αγώνα των καθαριστριών!


Μετά από μια πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε ως Σύλλογος την Παρασκευή, μέλη του ΣΜΕΔ θα βρίσκονται και τη Δευτέρα 16/6, από τις 5 το απόγευμα και μετά, στο Υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Καραγιώργη Σερβίας 10, στο Σύνταγμα, ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των καθαριστριών.

Με χαρά θα συναντήσουμε όσους/ες μπορείτε και θέλετε να βρεθείτε εκεί, είτε ως συλλογικότητες είτε ατομικά. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι ώρα η διακλαδική, ταξική αλληλεγγύη μας στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες να εκδηλωθεί όσο γίνεται πιο οργανωμένα και πεισματικά, με πρόσωπο και μορφή, σε αντιστοιχία με τον αγώνα που δίνουν οι ίδιες τόσο καιρό, ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες.

Ελπίζουμε λοιπόν να σας δούμε όλες και όλους εκεί!

Με πείσμα και αποφασιστικότητα συνεχίζουν τον αγώνα τους οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Οπλισμένες με τη δύναμη του δίκιου τους, αρνούνται να αποδεχτούν τη λεηλασία της ζωής τους, αρνούνται την υποταγή στη βάρβαρη πολιτική της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που επιβάλλουν το ελληνικό κράτος και τα αφεντικά σε συνεργασία με την τρόικα.

Εδώ και εννέα μήνες μια χούφτα γυναίκες κατάφεραν να γίνουν γροθιά ενάντια στην αλαζονεία του κράτους και σύμβολο αξιοπρέπειας για όλους τους εργαζόμενους. Στους καιρούς της απογοήτευσης, της ηττοπάθειας και των αυταπατών, οι καθαρίστριες δεν υπερασπίζονται μόνο τις 595 θέσεις εργασίας που βίαια θέλουν να αρπάξουν η κυβέρνηση και τα ξένα και ντόπια αφεντικά. Υπερασπίζονται συνολικά τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή. Δίνουν μαθήματα συλλογικότητας και αισιοδοξίας, εδραιώνουν την πίστη όλων μας στη δύναμη του αγώνα. 

Αν αυτές οι γυναίκες κατάφεραν να γίνουν τέτοιο αγκάθι στα σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου, μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε τη δύναμη που έχει η εργατική τάξη στο σύνολό της. Δύναμη που το σύστημα φροντίζει διαρκώς να απαξιώνει, με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο.

Δεν το έχουν βάλει κάτω οι καθαρίστριες, παρά την άγρια καταστολή και τα βίαια χτυπήματα που έχει δεχτεί ο αγώνας τους: κυβερνητική προπαγάνδα, επιθέσεις των ΜΑΤ, ακόμα και απειλές και τραμπουκισμούς από τη Χρυσή Αυγή στο χώρο που έχουν κατασκηνώσει, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Το αντίθετο μάλιστα: έχουν πεισμώσει ακόμη πιο πολύ, έχουν ατσαλωθεί, είναι πιο σίγουρες ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Αυτό το αποδεικνύει και η συμπαράσταση που δέχονται καθημερινά, μια συμπαράσταση που πρέπει να δυναμώσει περισσότερο – ιδιαίτερα τώρα που η κυβέρνηση αναζητά απεγνωσμένα μια δικαστική απόφαση υπέρ της, ώστε να βρει ένα νέο άλλοθι για να χτυπήσει τον αγώνα αυτό.

Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον αγώνα των καθαριστριών. Καθώς είμαστε εργαζόμενοι σε έναν κλάδο που δέχεται καθημερινά πλήγματα, βλέποντας να υποβαθμίζονται οι συνθήκες ζωής μας με τη φορολογική επιδρομή σε βάρος μας και τη διαρκή υποτίμηση της δουλειάς μας από κράτος και εργοδότες, αισθανόμαστε απολύτως την αγωνία αυτών των γυναικών και νιώθουμε αισιοδοξία με το κουράγιο και την αποφασιστικότητα του αγώνα τους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας γιατί είναι ένας αγώνας σπουδαίος, ένας αγώνας δικός μας, όλων μας. Γιατί είναι ένας αγώνας που μπορεί και πρέπει να νικήσει.