Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζόμενων στη ΝΟΚΙΑ


O Σύλλογος Μεταφραστών-Επιμελητών-Διορθωτών, με ψήφισμά του, στηρίζει τις απεργίες (9/10 και 23/10) του Σωματείου Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος ενάντια στις μαζικές απολύσεις που δρομολογεί η διοίκηση της εταιρείας μέχρι το τέλος του 2019 και ενάντια στην άρνησή της για υπογραφή νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ.



Οι 60 απολύσεις που ανακοινώθηκαν αρχικά, γίνονται λόγω μίας ακόμη αναδιάρθρωσης της εταιρείας (από τις πολλές που έχουν γίνει) και λόγω της κατάργησης ενός ολόκληρου τμήματος της ΝΟΚΙΑ Ελλάδος. Παρά τις διακηρύξεις της διοίκησης για ανακατανομή μέρους των 60 εργαζόμενων σε άλλα τμήματα, μόνο 20 περίπου έχουν ήδη μεταφερθεί. Οι υπόλοιποι καλούνται να αναζητήσουν μόνοι τους μια νέα θέση εργασίας εντός της εταιρείας διαφορετικά παροτρύνονται σε παραίτηση, ακόμα και σε μετανάστευση.

Στηρίζουμε την απεργία των συναδέλφων και συναδελφισσών που εργάζονται στη NOKIA Ελλάδος και τις κινητοποιήσεις τους. Με το συγκεκριμένο σωματείο έχουμε δώσει κοινούς αγώνες κατά τα τελευταία χρόνια. Έχουμε αλληλοενισχυθεί σε μια σειρά από μάχες στους κλάδους και τους χώρους εργασίας μας, συμμετείχαμε από κοινού και με άλλα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στη διακλαδική και οργανωμένη από τα κάτω απεργία της 1ης Νοέμβρη 2018, ενώ ήδη προετοιμάζουμε μια νέα αντίστοιχη απεργία στις αρχές της Άνοιξης του 2020.

Απαιτούμε η διοίκηση της ΝΟΚΙΑ να ακυρώσει τώρα τους σχεδιασμούς για απολύσεις και να απορροφηθούν όλες και όλοι οι εργαζόμενοι σε άλλα τμήματα με ευθύνη της εταιρείας.

Απαιτούμε την άμεση υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων και τις αξιώσεις του Σωματείου εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ.

Παλεύουμε συλλογικά για την επαναφορά των ΣΣΕ και την κατάργηση όλων των νομοθετικών διατάξεων που ισοπέδωσαν τους μισθούς, τις αμοιβές και τα δικαιώματά μας, αλλά και ευρύτερα τις σχέσεις εργασίας.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΕΣ – ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΑΡΙΩΝ – ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΝΟΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΥΤΗ Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ