Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΟΣΔΕΛ - καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων

Αγαπητοί συνάδελφοι

Ενημερωθείτε από τη διαδικτυακή σελίδα του ΟΣΔΕΛ για τη διαδικασία είσπραξης του ποσού που αναλογεί σε συγγραφείς/μεταφραστές κ.ά. για τα πνευματικά τους δικαιώματα.
Αντιγράφουμε από τη σελίδα του ΟΣΔΕΛ:

"Ο ΟΣΔΕΛ αποτελεί κοινό συνεταιρισμό συγγραφέων και εκδοτών και σκοπός του είναι να εισπράττει και να διανέμει στους πνευματικούς δημιουργούς (συγγραφείς και εκδότες) έστω και ένα μέρος από αυτά που εκείνοι χάνουν από τους μη ελεγχόμενους σύγχρονους τρόπους αναπαραγωγής. Ειδικότερα ο ΟΣΔΕΛ: "Εισπράττει ποσά που αφορούν αμοιβές πνευματικών δικαιωμάτων και τα οποία δεν αποδίδονται στους δικαιούχους, λόγω αναπαραγωγής μέσω φωτοτυπιών, ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.λ.π. Συγκεκριμένα, ο ΟΣΔΕΛ εισπράττει 4% της αξίας εισαγωγής φωτοτυπικών μηχανημάτων, χαρτιού κατάλληλου για φωτοτυπία, scanners και αποθηκευτικών μέσων χωρητικότητας κάτω των 100Mb."

Περισσότερα στη διαδικτυακή τοποθεσία: http://www.osdel.gr/html/main01.html
(κλικ στο σύνδεσμο για μετάβαση στη σελίδα του ΟΣΔΕΛ)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι τα κόλπα των εκδοτών και των μεγαλοσυγγραφέων έχουν ξεπεράσει κάθε όριο... Δε βλέπω επίσης τι σχέση μπορεί να έχει μια τέτοια ανακοίνωση με μια τέτοια ιστοσελίδα.


l_p

Ανώνυμος είπε...

ίσως κάποιοι συνάδελφοι να ενδιαφέρονται να εισπράξουν το μίνιμουμ των 200 ευρώ που αντιστοιχούν στα πνευματικά δικαιώματα των μεταφραστών και λοιπών δημιουργών για την περίοδο μέχρι το 2007 και να μην τα χαρίσουν στον ΟΣΔΕΛ...