Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Πρακτικά Συνέλευσης 24ης Ιανουαρίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ – ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 24ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Τόπος: Κέντρο Ισπανικής, Πορτογαλικής και Καταλανικής γλώσσας ABANICO (Κολοκοτρώνη 12, 1ος όροφος, Αθήνα)
Διάρκεια συνέλευσης: 3 ώρες περίπου
Παρόντα μέλη: 40

Η συνέλευση ξεκίνησε με μια σύντομη ανασκόπηση των πεπραγμένων της Πρωτοβουλίας μετά από παράκληση συναδέλφων που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε συνέλευση. Κατόπιν συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τις κινήσεις μας μετά την έγκριση του καταστατικού του Συλλόγου Μεταφραστών-Επιμελητών-Διορθωτών (ΣΜΕΔ).

1. Το θέμα της έδρας: Συμφωνήσαμε να κινηθούμε άμεσα (την Τρίτη 26/1) για τη μίσθωση χώρου που θεωρήθηκε ο καταλληλότερος μετά την προηγούμενη συνέλευση. [Ενημέρωση 6/2: Ο χώρος μισθώθηκε. Η διεύθυνση των γραφείων του ΣΜΕΔ είναι Μαυρικίου 8 & Μαυρομιχάλη, Νεάπολη Εξαρχείων]

2. Ενημέρωση από τη Διοικούσα Επιτροπή (ΔΕ) του ΣΜΕΔ για τις ενέργειές της:

α) Η ΔΕ ενημέρωσε ότι το καταστατικό μας εγκρίθηκε αυτούσιο και σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 1712/1987. Οι απαραίτητες δημοσιεύσεις για την επισημοποίηση του ΣΜΕΔ θα έχουν ολοκληρωθεί ως την Τετάρτη 27/1, ενώ μέχρι την Παρασκευή 29/1 αναμένεται να έχουν σφραγιστεί και τα βιβλία του Συλλόγου από το Πρωτοδικείο, ημερομηνία μετά την οποία ο ΣΜΕΔ θα έχει αποκτήσει πλήρη νομική υπόσταση.[Ενημέρωση 6/2: Όλες αυτές οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν]

β) Σχετικά με τις εγγραφές νέων μελών του ΣΜΕΔ, η ΔΕ επεξεργάστηκε πρότυπο αίτησης εγγραφής το οποίο αναρτήθηκε στο blog μας. Η αίτηση θα υποβάλλεται από τα υποψήφια μέλη αυτοπροσώπως στην έδρα του συλλόγου ή θα αποστέλλεται ταχυδρομικώς (λεπτομέρειες έχουν αναρτηθεί στο blog). Τα αποδεικτικά θα διατηρούνται στο αρχείο του Συλλόγου.

γ) Το ύψος της ετήσιας συνδρομής των μελών καθορίστηκε σε 40 ευρώ. Δεν θα υπάρχει εισφορά εγγραφής (λεπτομέρειες σχετικά με την καταβολή της συνδρομής από τα μέλη θα ανακοινωθούν σύντομα).

Στη συνέχεια της συνέλευσης, συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας στους εργασιακούς μας χώρους. Έγινε ενημέρωση από συνάδελφο για τη γνωστή υπόθεση της εταιρείας «Αρχέτυπον», η οποία μάλιστα δημοσιοποιήθηκε στον κυριακάτικο Τύπο της 24/1. Έπειτα, συνάδελφος ενημέρωσε για πρόβλημα οφειλών που έχει προκύψει με την εταιρεία υποτιτλισμού «Screenart». Συμφωνήθηκε να ξεκινήσει η επεξεργασία κειμένων παρέμβασης και για τις δύο αυτές υποθέσεις.

Τέλος, μοιράστηκε ένα σχέδιο κειμένου εν όψει του επικείμενου φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο θα συζητηθεί ηλεκτρονικά και θα αναπτυχθεί κατόπιν σε πλήρες κείμενο προς δημοσιοποίηση.


Επόμενη συνέλευση:

21 Φεβρουαρίου, ώρα 18:00,
στο Κέντρο Ισπανικής, Πορτογαλικής και Καταλανικής γλώσσας ABANICO, Κολοκοτρώνη 12, 1ος όροφος, Αθήνα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ: Υπογράψτε την αίτηση διαμαρτυρίας για την πρόσφατη απόλυση του Ντίνου Παλαιστίδη από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ και ενημερωθείτε (ενδεικτικά) από apolysiagra.wordpress.com