Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Συγκέντρωση των Εργαζομένων με Μπλοκάκι στο Υπουργείο Οικονομικών (3/12)

Ανταπόκριση από τη χτεσινή (3/12) συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Εργαζομένων με Μπλοκάκι:

Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, η συνέλευση των Εργαζομένων με Μπλοκάκι πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.


Βρεθήκαμε συνάδελφοι από διάφορους κλάδους (δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι, ψυχολόγοι, μεταφραστές, επιμελητές-διορθωτές, τεχνίτες, φωτορεπόρτερ). Στη συγκέντρωση εκπροσωπήθηκαν το Σωματείο Βάσης Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων (ΣΩΒΑ), η Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ, η Ομάδα εκπαιδευτικών που εργάζονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Διάπολις και ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ). Διαδηλώσαμε ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που εάν περάσει θα μας οδηγήσει στην εξαθλίωση, την ανεργία και τη «μαύρη» εργασία. Όπως όλα τα μνημονιακά μέτρα που έχουν επιβληθεί μέχρι τώρα, έτσι και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στόχο έχει την ακόμα μεγαλύτερη υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης και την ακόμα πιο βαθιά πειθάρχησή μας στις προσταγές εργοδοτών και κράτους.

Η συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών ήταν η πρώτη κοινή δράση μας ενάντια στα νέα φορολογικά μέτρα. Συνεχίζουμε τον συλλογικό αγώνα μαζί με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους με στόχο να μην περάσουν ούτε αυτά ούτε κανένα άλλο μέτρο διάσωσης του καπιταλιστικού συστήματος και δικής μας εξαθλίωσης.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσής μας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών μοιράσαμε εκατοντάδες κείμενα, φωνάξαμε πολλά συνθήματα και κάναμε σαφές ότι

Δεν είμαστε ούτε επιχειρηματίες ούτε εργοδότες.
Είμαστε εργαζόμενοι με μπλοκάκι.

Απέναντι στον κατακερματισμό, τον φόβο και την εξατομίκευση,
δρούμε άμεσα ενάντια στη λεηλασία της ζωής μας.


Επόμενη συνάντηση των Εργαζομένων με Μπλοκάκι:

Παρασκευή 7 Δεκέμβρη, 8 μ.μ.
Λόντου 6 (Εξάρχεια), 2ος όροφος