Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη

 


Δημοσιεύουμε κείμενο αλληλεγγύης του Σωματείου Εργαζομένων στη μκο ΑΡΣΙΣ προς τους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη και τον πρόεδρο του Σωματείου.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Κατά τις τελευταίες αγωνιστικές κινητοποιήσεις αρχής γενόμενης από το 3ήμερο εορτασμό της επετείου της 17ης Νοέμβρη, την ημέρα της απεργίας στης 26 Νοέμβρη έως και την ημέρα μνήμης της κρατικής δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την 6η Δεκέμβρη γινόμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου χουντικής έμπνευσης και πρακτικής. Απαγόρευση κάθε είδους συγκέντρωσης άνω τον 4 ατόμων και καταστολή κάθε προσπάθειας του αγωνιζόμενου λαού να εκφραστεί μέσω διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων.

Το κράτος προσφέροντας περισσότερο έλεγχο, καταστολή, φόβο και ανασφάλεια, επιδιώκει να διαμορφώσει ένα καθεστώς εξαίρεσης και έκτακτης ανάγκης για ολόκληρη την κοινωνία. Με πρόσχημα την υγειονομική κρίση όλες οι ελευθερίες μπαίνουν σε γύψο, την ίδια στιγμή που η κοινωνία βυθίζετε στην φτώχεια και την ανέχεια ενώ ο κόσμος που ασθενεί από covid-19 δεν χωράει σε ΜΕΘ και πεθαίνει στα χέρια των λίγων και απαξιωμένων γιατρών του ΕΣΥ. Την ίδια στιγμή μάλιστα νομοθετούν τα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα μοντέλα καπιταλιστικής διαχείρισης σε όλα τα επίπεδα. Αντεργατικά μέτρα με απλήρωτες υπερωρίες και 10ωρη εργασία, προσπάθεια διάλυσης των συνδικαλιστικών φορέων, ποινικοποίηση των διαδηλώσεων, απαγόρευση κυκλοφορίας, πτωχευτικός νόμος κ.α.

 

Μπροστά στην προστασία της δημόσιας υγείας η ατομική ευθύνη αποτελεί άλλοθι για το κράτος και οποίος αντιστέκεται και αντιδρά αντιμετωπίζεται με καταστολή, πρόστιμα, χημικά και συλλήψεις στο σωρό.

Να οργανώσουμε τον αγώνα μας στον δρόμο, στις γειτονιές και στους χώρους εργασίας ενάντια σε κράτος και αφεντικά. Να σπάσουμε λοιπόν στην πράξη τις απαγορεύσεις και να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει.

Από την πλευράς μας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Πρόεδρο του Σωματείου Κωνσταντίνο Α. που συνελήφθη την 6η Δεκέμβρη του 2020 καθώς και σε όλες/όλους όσους συνελήφθησαν την ίδια μέρα αλλά και στις υπόλοιπες κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα.

Απαιτούμε: την άρση όλων των κατηγοριών καθώς και των προστίμων που τους επιβλήθηκαν.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΥΓΕΙΑ  ΤΡΟΦΗ  ΣΤΕΓΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ, ΝΤΟΠΙΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ