Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Ημερολόγιο 2024

 Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του ΣΜΕΔ για το 2024


Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, ο ΣΜΕΔ παρουσιάζει σε ημερολόγιο-βιβλιαράκι ένα διήγημα συλλογικά μεταφρασμένο και επιμελημένο, κάτι που θα μείνει στη βιβλιοθήκη και μετά το τέλος της χρονιάς. Το 2018 ήταν το Ένα Όνειρο του Γουίλιαμ Μόρις, το 2019 ήταν Ο Παράδεισος των εργένηδων και τα Τάρταρα των παρθένων του Χέρμαν Μέλβιλ, το 2020 ήταν Η ιστορία της γριάς παραμάνας  της Ελίζαμπεθ Γκάσκελ, το 2021 ήταν Οι καλόγριες του Ρέντχιλ της Κάθριν Λουίζας Πέρκις, το 2022 ήταν το Δύο μέρες στην απομόνωση του Έντουαρντ Μπέλαμι και το 2023 Η μανούλα της από τη Βιρτζίνια του Τσαρλς Τσέσνατ.* Φέτος, προτείνουμε τρεις ιστορίες μιας ξεχωριστής διηγηματογράφου των αρχών του 20ού αιώνα, της Κάθριν Μάνσφιλντ, και ευχόμαστε –όπως πάντα– μια καλή και αγωνιστική χρονιά!

Μπορείτε να προμηθευτείτε το ημερολόγιο από τα γραφεία του Συλλόγου, από αυτοοργανωμένους χώρους και γραφεία σωματείων σε όλη την Ελλάδα και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία: στο κέντρο της Αθήνας (Ναυτίλος, Εκδόσεις των Συναδέλφων, Αλφειός, Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο και Jimmy's Hall) στου Ζωγράφου (Τρυποκάρυδος, Αγίου Γερασίμου 28), στην Κυψέλη (Red ’n Noir, Δροσοπούλου 52, Μετεωρίτης, Φωκίωνος Νέγρη 68 και Literature House, Δροσοπούλου 67) και στη Θεσσαλονίκη (Belleville sin patron, Φιλίππου 80-82 και Κατάληψη Libertatia, Λ. Στρατού 19 & Σαρανταπόρου) (η ανάρτηση θα ενημερώνεται.) Σύντομα θα ακολουθήσει ανακοίνωση για την επίσημη εκδήλωση της παρουσίασης του Ημερολογίου.

* Απομένουν αντίτυπα του Ημερολογίου 2019 (Χέρμαν Μέλβιλ), του Ημερολογίου 2021 (Κάθριν Λουίζα Πέρκις), του Ημερολογίου 2022 (Έντουαρντ Μπέλαμι) και του Ημερολογίου 2023 (Τσαρλς Τσέσνατ). Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα αντίτυπα μιας παλιότερης έκδοσης του συλλόγου: Μεταξύ γραφής και ανάγνωσης: Κείμενα για την επιμέλεια.  

Για κάθε ζήτημα σχετικά με τη διακίνηση του Ημερολογίου του ΣΜΕΔ, επικοινωνήστε μαζί μας:
e-mail syl.smed@gmail.com